"La vacuna que ens cal davant dels nous reptes laborals"

Jornada Virtual d'Orientació Professional a les Terres de Lleida - 4 de novembre de 2021

12JORNADA-ORIENTACIO-programa

En aquests temps que estem vivint, quan les orientadores i els orientadors acompanyem durant la presa de decisions ens apareix un cert neguit: com quedarà el mercat de treball, tenint en compte l’afectació produïda per la Covid-19? Amb altres paraules, com evolucionarà el mercat de treball i com pot ajudar l’orientació a pal·liar les transicions de les persones orientades?

D’un costat, gaudirem de la visió del Dr. Juan Francisco de la Fuente, professor de la Universitat de Lleida i empresari del territori de Ponent. Ell ens donarà la seva visió sobre la situació actual del mercat de treball i de la seva possible evolució.

Per altra banda, es realitzaran tallers en diferents sales temàtiques, per aprofundir amb diferents aspectes relacionats amb l’Orientació i el mercat de treball. En aquestes sales s’abordaran diversos temes: la transformació del mercat de treball, la part emocional d’un procés d’orientació, els diferents recursos, eines i serveis que existeixen al territori de ponent, la comunicació i el poder de les dades (Big data) i també, noves metodologies de l’orientació enfocades a la situació que ens ofereix el mercat de treball avui en dia.

En aquesta 12a Jornada d’Orientació Professional volem contextualitzar el rol important que juga l’Orientació per fer front a un mercat de treball que ha canviat i continuarà canviant. En temps de crisi pandèmica, podem convertir un problema en una oportunitat.

És el moment de fer una societat millor, on les persones i la societat en general puguin percebre els diferents serveis i institucions dedicades a l’Orientació com a aliats potencials, tot contribuint a una nova economia i a un nou mercat de treball.

Sofia Isus Barado

Lleida, novembre 2021

 

Cartell i Programa de la Jornada