jornada 2019_v3_Página_1

6 de novembre de 2019

Jornada d'Orientació Professional a les Terres de Lleida: Vulnerables, orientar sense etiquetes

Tots som vulnerables en algun aspecte. Però algunes persones saben amagar molt bé les seves vulnerabilitats i només deixen traspuar les fortaleses. Altres no poden o no sabem dissimular les seves. Ja sigui per genètica, per estereotips socials o per qualsevol altre factor, la vulnerabilitat els pots amargar tota una vida.

Orientar és acompanyar a aquestes persones i donar-los suport en valorar la seva robustesa en altres aspectes, en reconèixer els estereotips socials que malmeten la seva autoestima i en trobar un lloc social i laboral on puguin desenvolupar el seu potencial.

En aquesta desena jornada orientació professional volem oferir als professionals de l'orientació un espai de coneixement, de reflexió i d'estratègies per acompanyar persones vulnerables.

Des de la diversitat d'institucions i l'experiència acumulada durant 10 anys organitzant aquesta jornada, ens agradaria  col·laborar en què  les etiquetes no contaminin la funció orientadora. Obrir la ment és la millor manera d'acompanyar en la vulnerabilitat.

Sofia Isus

Departament de Pedagogia

Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social

Universitat de Lleida

Notícies