Jornada presencial d'Orientació Professional a les Terres de Lleida - 3 de novembre de 2022

13 JORNADA ORIENTACIO - Cartell

"Entorn VUCA i salut emocional"

En aquest temps complex i incert que continuem vivint, quan les orientadores i els orientadors acompanyem durant la presa de decisions ens apareix un cert neguit: com serà el mercat de treball en una societat cada vega més complexa, volàtil, incerta i ambigua? Amb altres paraules, com evolucionarà el mercat de treball i com podem gestionar la salut emocional, sigui la nostra o la dels altres?

D’un costat, gaudirem de la visió del Dr. Juan Francisco de la Fuente, professor de la Universitat de Lleida i empresari del territori de ponent. Ell ens donarà la seva visió sobre la situació actual del mercat de treball i la seva possible evolució partint de l’entorn VUCA. Per l’altre, gaudirem de l’experiència de la Lidia Méndez, directora de l’àrea d’Integració Laboral de ASPID, professora de la Universitat de Lleida i Coach Personal, Executiu i d’equips. Ella ens donarà la seva visió de l’orientació i el talent centrat en la persona.

Per altra banda, es realitzaran diferents tallers, per aprofundir amb diferents aspectes relacionats amb l’orientació i el mercat de treball. En aquests tallers es tractaran temes tan diversos com: els rols de poder en l'orientació, la derivació en l’àmbit educatiu i laboral, el treball en xarxa, com gestionar l’estrès/angoixa com orientador i l’entorn VUCA i el repte d’orientar les generacions Z i Alfa.

En aquesta 13a Jornada d’Orientació Professional volem contextualitzar el rol important de l’Orientació per fer front a un mercat de treball que ha canviat i continuarà canviant. Paral•lelament i per la situació que vivim aquests darrers anys, hem de posar el focus a la salut emocional. En temps de crisi pandèmica, podem convertir un problema o obstacle en una oportunitat.

És el moment de fer una societat millor, on les persones i la societat en general puguin percebre els diferents serveis i institucions dedicades a l’orientació com a aliats potencials. Tot contribuint en generar oportunitats per a gestionar la salut emocional, tant de les orientadores i orientadors com de les persones que ens arriben als nostres serveis i institucions.


Sofia Isus Barado


Lleida, novembre 2022

 

 

Cartell i programa de la jornada