Informació de l'esdeveniment
Inici:
12JORNADA-ORIENTACIO-banner-programa

 

8.45 h  

Acreditacions - Segon pis de l'edifici del Rectorat. Vestíbul de la Sala Víctor Siurana (2.53)

9.00 h  

Benvinguda als i les assistents - Sala d'actes (2.61)

9.10 h   Vídeo d’autoritats (2.61)

9.25 h 

 

Conferència inaugural:  "L'orientació en l'ocupació juvenil a través de les dades" (Sala d'actes, 2.61)

A càrrec de Laura Comellas Esteruela, Marc Ibáñez Ferre i Marta Utrera Bartos

Des de l’Àrea de Gestió del Coneixement Especialitzat del SOC volem posar en valor el procés d’anàlisi a través de les dades, com a eina en la presa de decisions, per a l’orientació professional per a joves a la província de Lleida. Ens situarem en la recerca d’indicadors i la presentació de diverses eines que puguin ajudar a reforçar les propostes i vies que es desenvolupen des de l’àmbit de l’ocupació juvenil, així com a intentar detectar els diferents encaixos entre oferta i demanda d’ocupació des d’una perspectiva transversal.

11.00 h   Descans

11.20 h  

 

Inici del tallers

Espai de debat amb persones expertes sobre cinc temes relacionats amb l'orientació en el moment actual. Com ho farem?

• Quan facis la inscripció se't demanarà que t'apuntis a un dels cinc tallers proposat i, posteriorment se't confirmarà la inscripció o se't demanarà que en triïs un altre. Es respectarà lordre d'inscripció fins completar l'aforament de cada taller,

• A cada taller, es generarà un diàleg entre les persones que hi assistiu, que servirà per treballar i aprofundir en el tema que hauràs triat. Al final del treball, podreu acordar unes conclusions, propostes, dubtes, experiències i/o recursos sobre el tema tractat, que es presentaran breument, a la sala general, en el moment de les conclusions de la Jornada i quedaran penjades a la web.

   

Taller 1. La salut mental dels i les joves en l’àmbit formatiu i laboral. (Aula 2.26)

Responsables: Núria Bou i Aïda Fontova (QUALIA – Ocell de FOC Ponent)

Resum. En aquest taller es pretén clarificar la definició sobre la salut mental i reflexionar de forma crítica sobre aquesta, donar a conèixer la realitat dels problemes de la salut mental de la nostra comunitat (centrant-nos en l’àmbit formatiu i laboral), ser conscients de quins són els coneixements i estigmes actuals dels joves vers les persones amb problemàtiques de salut mental, i, proporcionar eines útils per a què els professionals puguin tenir en compte. 

Presentació utilitzada en el taller.

Conclusions taller 1.

   

Taller 2. Els processos d’orientació socioeducativa amb joves de 1a i 2a oportunitat. (Aula 2.37)

Responsables: Mireia Castells i Silvia Bailac (Programa Incorpora Lleida), Iris Martínez (ASPID),  Teresa Capell i Estefania Palazón (Programa Noves Oportunitats).

Resum. A partir de casos reals de joves nouvinguts/des i/o joves que han abandonat prematurament el sistema escolar, es realitzaran diferents dinàmiques per conèixer eines i estratègies per aconseguir l’èxit dels casos. Es tracta de posar en comú les diferents metodologies i tipus d’itineraris que es realitza amb aquest col·lectiu per tal d’aconseguir millorar el seu futur socioeducatiu.

Presentació.

Dinàmica.

Conclusions.,

   

Taller 3. Acompanyament en processos de selecció "Prepara't per al futur amb la IA". (Sala de Juntes 3a planta-3.31)

Responsables: Natxo Pijuan (IMO- Programa Singulars), Esther Garcia (Cambra de Comerç)

Resum. La tecnologia, especialment la intel·ligència artificial, està revolucionant la manera com les empreses seleccionen els seus empleats i les persones candidates s’han d’adaptar per afrontar-les. Explorarem eines innovadores que poden equipar als i les joves per a investigar empreses de manera més efectiva, adaptar un currículum perquè destaqui entre altres, practicar respostes a preguntes comunes o millorar les habilitats per a l’entrevista...Ens submergirem en el món de la IA i com pot ser una bona aliada per preparar les entrevistes de feina.

Presentació taller IA.

Taller IA IMO-CAMBRA.

Conclusions taller 3.

   

Taller 4. Optimitzant l'Aprenentatge amb IA: Estratègies per a Orientadors Educatius (Aula informàtica 1- 3.48)

Imparteix: Olga Fuertes (Dept. Educació) i Juanjo Martínez Toribio (Institut Escola del Treball-Lleida)

Resum. Aquest taller es centra en explorar l'ús de la Intel·ligència Artificial (IA) com una eina eficaç per a orientadors educatius. L'objectiu principal és proporcionar les habilitats i coneixements necessaris per a aplicar la IA en l'entorn educatiu, fomentant així l'aprenentatge adaptatiu. Durant el taller, els participants adquiriran una comprensió profunda de com utilitzar la IA per crear adaptacions curriculars i dinàmiques.

   

Taller 5. Joves graduats/des i la seva inserció laboral (Sala Víctor Siurana-2.53)

Responsables: Cesc Jové (Ajuntament de Lleida) i Teresa Parache (IOU-UdL)

Resum. Per a un/a jove universitari/ària és important tenir un projecte professional definit per garantir un bon procés d’orientació i inserció laboral. Aquest projecte professional s’ha de fonamentar en la detecció de competències i plantejar-se si cal potenciar-ne alguna o adquirir-ne de noves... Des de l’orientació universitària, cal encaixar-ho amb ofertes laborals on es puguin aplicar i desenvolupar aquestes competències. En el taller presentarem el treball que es fa des del Servei d’Informació i Orientació de la UdL, el model d’orientació que plantegen i tots els recursos que tenen al seu abast.

13.00 h

 

Conclusions i cloenda a càrrec de l'organització de la Jornada. (Sala d'actes-2.61)